Traktordæk

Traktordæk til veterantraktorer

Er dækkene på din veterantraktor ved at være slidte, og trænger de til at blive udskiftet? Eller måske mangler du blot en ny slange?

Det er de færreste af os, der skænker dækkene meget tanke, når vi står i værkstedet med vores veterantraktor. Så er det noget sjovere at skaffe den nye maling eller skifte en del i motoren, der får maskinen til at køre optimalt igen. Men uanset om du ejer en gammel Ferguson, MS, Ford eller Fordson, så er udskiftning af traktordæk en vigtig del af at vedligeholde din maskine. Så hvis du kan nikke ja til vores spørgsmål, så er det på tide, du får fat i nogle nye dæk til din veterantraktor. Hos Agriparts har vi flere forskellige typer dæk i mange størrelser, så du kan finde traktordæk, der passer til dit og din maskines behov. 

Traktordæk i flere forskellige størrelser

Hvis din gamle veterantraktor skal stå funklende klar, enten til din egen fornøjelse eller måske endda til et veterantraktortræf, så skal dækkene naturligvis også passes. Dæk bliver slidt ned, og gummiet bliver mørt med tiden; og tiden har jo ofte haft rig mulighed for at sætte sine spor, når vi taler veterantraktorer.

Derfor er det nødvendigt at udskifte dækkene på din traktor, når de ikke længere dur, som de skal. 

Det er der heldigvis god mulighed for. Her på siden finder du vores udvalg af traktordæk, og der er lidt at vælge imellem.

Vi har traktordæk i flere forskellige størrelser i både fordæk og bagdæk. Du har også mulighed for at købe græsdæk, hvis din traktor overvejende skal køre på grønne marker.

Hvis det ikke er dine traktordæk, den er er galt med, men du blot mangler en ny slange, så finder du selvfølgelig også det blandt vores udvalg.

Når du nu er i gang med at opdatere din veteran, så kan du også tage et kig på nogle af vores andre produkter til traktorer:

Sådan passer du bedst på dine dæk

Traktorer er nogle tunge maskiner, så hvis dækkene skal kunne holde til sliddet, skal kvaliteten være i orden, og størrelsen skal passe til maskinen. Derfor er de rette dæk enormt vigtige for din traktor.

Din veterantraktor er sikkert gået på pension, når det kommer til at tage det hårde slid på gården. Men for en ny traktor er f.eks. dækstørrelse meget vigtigt i forhold til, hvor længe levetid dækkene har. Større dæk kan nemlig bedre klare vægten fra maskinen og slides derfor langsommere.

Det er også vigtigt, at du er opmærksom på dæktrykket. Det gælder både for nye og gamle traktorer. Ved at have det rette dæktryk beskytter du nemlig både det underlag, du kører på, samt din traktor. Et godt dæktryk sparer endda på brændstoffet, fordi motoren skal trække mindre, jo bedre trykket er. Men hvordan holder du øje med dæktrykket?

Der er mange systemer på markedet, der automatisk regulerer lufttrykket i traktordækkene og sørger for at trykket ligger på et niveau, som dækkene kan holde til. Men hvis du har en veterantraktor, så er det en rigtig god idé at investere en god gammeldags dæktrykmåler.

Du finder blandt andet et udvalg af dæktrykmålere under kategorien Værksted.